Εκπαίδευση προπονητών θαλασσίων αθλημάτων

Το Κέντρο Θαλασσίων Σπορ Νέων Ρόδων από το 2002 είναι επίσης μέλος του Διεθνούς Ομίλου Σχολών θαλασσίων σπορ (WWS & WWC e.V.). http://www.wws-wwc.de/ . Έτσι οι εκπαιδευόμενοι στη σχολή μας μπορούν, παρακολουθώντας τα σχετικά σεμινάρια, μετά από γραπτές και πρακτικές εξετάσεις, να πάρουν δίπλωμα σε κάποιο από τα διδασκόμενα αθλήματα (Θαλάσσιο σκι, Ιστιοσανίδα, Ιστιοπλοΐα). Τα διπλώματα είναι διαφόρων επιπέδων, σύμφωνα με τα πρότυπα (standards) της WWS & WWC e.V., μεταξύ των οποίων και δίπλωμα προπονητή των παραπάνω αθλημάτων, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους, απασχολούμενοι σε διάφορα κέντρα και σχολές θαλασσίων αθλημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ισοτιμία των διπλωμάτων, τα οποία αποκτώνται από τα παραπάνω σεμινάρια, πρέπει να αναγνωρισθεί από το Ελληνικό Κράτος, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες ενώπιον της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. http://gga.gov.gr

Επαγγελματικά δικαιώματα και σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος χορηγούνται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αποκλειστικά και μόνον από τους αρμόδιους Κρατικούς Φορείς.

Προπονητές θαλασσίου σκι

Επίπεδα: A. Βοηθός Προπονητή. (Μπορεί να οδηγεί το σκάφος και να τραβάει σκιέρ αρχάριους και προχωρημένους που κάνουν ελεύθερο σκι. Μπορεί επίσης να τραβάει μπανάνα, και σαμπρέλες.)

B I. Προπονητής. (Μπορεί να τραβάει σκιέρ, αρχάριους,προχωρημένους,και αυτούς που κάνουν αθλητικό σκι σε στίβο(σλάλομ) φιγούρες. Μπορεί επισης να τραβάει μπανάνα, σαμπρέλες και αλεξίπτωτο.)

C . II. Προπονητής. (Μπορεί να τραβάει σκιέρ, αρχάριους, προχωρημένους, και αυτούς που κάνουν αθλητικό σκι σε στίβο(σλάλομ) φιγούρες και άλμα. Μπορεί επισης να τραβάει μπανάνα, σαμπρέλες και αλεξίπτωτο, να εργασθεί ως προπονητής σε Αθλητικό όμιλο και επιπλέον να ανοίξει επιχείρηση θαλ.σκι.)

Προυποθέσεις:

A. Βοηθός Προπονητή

1. Να κατέχει δίπλωμα ταχυπλόου σκάφους.

2. Να γνωρίζει καλά κολύμπι.

3. Να μπορεί να καταδύεται χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό σε βάθος τουλάχιστον 5 μέτρων και να έλκει αντικείμενο από το βυθό.

4. Να έχει γνώσεις ναυαγοσωστικής

5. Να γνωρίζει μονοσκί,Wakeboard (βασικά)

Β I. Προπονητής

1. Όπως A

2. Όπως A

3. Όπως A

4. Όπως A

5. Να μπορεί να περνάει 3 σημαντήρες στο στίβο του σλάλομ με ταχύτητα 49 χιλ./ω και σχοινί 18,25 μ.

6. Να γνωρίζει Wakeboard τουλάχιστον σλάλομ και άλμα να περνάει τα 2 απόνερα του σκάφους.

B II. Προπονητής

1.2.3.4. Όπως B I.

5. Να μπορεί να περνάει 6 σημαντήρες στο στίβο του σλάλομ με ταχύτητα 55 χιλ/ω και σχοινί 18,25 μ.

6. Να γνωρίζει wakeboard τουλάχιστον σλάλομ,άλμα και 180

7. Να γνωρίζει barefoot τουλάχιστον στη μπάρα

8. Να γνωρίζει τους διεθνείς κανονισμούς αγώνων.

9. Να γνωρίζει τη διοικητική οργάνωση αγώνων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ